Facebook Youtube Microsoft Teams

Večer s Jazzovou Farmou (vol. 42)

Na svůj zářijový 42. Večer s Jazzovou Farmou si Jazzová Farma pozvala Jazz Combo Random a Elce Pelze Band a jako překvapení Saxofonový kvintet s hostem Josefinou Suchou. Původně pozvaný českolipský Big Band CL bohužel nemůže na Večeru vystoupit. Čtvrteční podvečer 22. září můžou příznivci jazzové, swingové a taneční hudby příjemně strávit od 18 hodin ve Velkém sále ZUŠ. Občerstvení zajištěno, vstupné dobrovolné :).

Videopozvánka, Fotografie, Ukázka ze 42. Večera s JF

JAZZOVÁ FARMA vznikla v roce 2006 v Základní umělecké škole Česká Lípa. Cílem orchestru je hlavně motivovat začínající muzikanty, rozšířit jim hudební obzor a získat co nejvíce praktických zkušeností. „Co se týče repertoáru, snažíme se obsáhnout všechny hudební styly, které lze v tomto složení hrát. Každoročně se účastníme akcí na Českolipsku jako je Majáles, městské slavnosti, Muzejní noc, hudebního festivalu Všudybud a Mezinárodního festivalu Lípa Musica, projektu Má to smysl, díky němuž jsme vystoupili společně s klavíristou Petrem Maláskem, zpěvákem Danem Bártou, klarinetistou Milanem Řeřichou, hornistou Radkem Baborákem a jeho úžasnými kolegy: Martina Bačová - housle, Hana Baboráková - violoncello, Karel Untermüller - viola. Loni se mistrovské kurzy a koncert Má to smysl uskutečnil s houslovým virtuosem Josefem Špačkem a výtečným klavíristou Miroslavem Sekerou a letos se těšíme na spolupráci se světově uznávanou sopranistkou Hanou Blažíkovou.“

JAZZ COMBO RANDOM je uskupení profilující se jako náhodný generátor hudebníků. Jak diváci, tak sami hudebníci do poslední chvíle netuší, kdo skutečně na podium dorazí. Posluchačům nabízí úplnou volnost v hudebních žánrech, ale taky v základních hudebních pravidlech, která J. C. Random často porušuje, pravda mnohdy neúmyslně. J. C. Random Vám nikdy nedá předem záruku, že se budete dobře bavit. Možná se budete i dosti nudit. Zažijete však něco, co se nestalo a nikdy opakovat nebude! Možná zahrají - Marek Mrvík, Jan Špringl, Vojtěch Šeminský, David Mašek, Aleš Jungman, Josef Pelz ... a další .... a možná taky ne...

ELCE PELZE BAND
Kapela se zaměřením na jazzovou, swingovou a populární hudbu vznikla ve školním roce 2018/2019 rozšířením původně menšího tělesa pod názvem „Jazzové combo“. V současné době hraje v „big bandovém“ obsazení, tj. rytmika, saxofonová sekce spolu s flétnou, trombonová a trubková sekce.
Název vznikl jako poslední akt demokratického řízení hudebního tělesa. Od té doby zavládla v kapele tyranie pod vedením Josefa Pelze. Žáci ZUŠ, kteří navštěvují toto těleso, jsou velice nevybíravým způsobem hudebně mučeni a hnáni do krajnosti svých schopností a sil. Tím jsou připravováni na budoucí život hudebníka a orchestrálního hráče.

Zřizovatel

Město Česká Lípa

Liberecký kraj

iZuš

Kontakty

Základní umělecká škola,
Česká Lípa, Arbesova 2077, příspěvková organizace

Arbesova 2077
Česká Lípa, 470 01

IČ: 62237021
IDDS: imn64gz

Vyhledávání