Facebook Youtube Microsoft Teams

Večer s Jazzovou Farmou Open Air (vol. 41)

Pod širým nebem na náměstí T. G. Masaryka se setkáme na 41. Večeru s Jazzovou Farmou Open Air v rámci jazzového workshopu Jazz Do It ve čtvrtek 26. května v 17 hodin. Vystoupí Jazzová Farma a její hosté: Junior Big Band ZUŠ Litvínov, Big Band CL a Pavel Zlámal Sextet. Celým podvečerem nás slovem provede oblíbený moderátor Jiří Gottlieber. Vstup zdarma, občerstvení zajištěno. :)

fotografie

Večer s Jazzovou Farmou (vol. 41) Open Air na náměstí T. G. M. - program:
17.00 Junior Big Band ZUŠ Litvínov
18.00 Big Band CL
19.00 Jazzová farma
20.00 Pavel Zlámal Sextet

JUNIOR BIG BAND ZUŠ LITVÍNOV
hrající swingovou a jazzovou hudbu vznikl v roce 2002 a pod taktovkou ředitele ZUŠ Jaroslava Sochora působil 8 let. V roce 2010 prošel téměř kompletní obměnou členů a pod vedením nového dirigenta Ing. Františka Krtičky DiS. působí dodnes. V posledních letech se pravidelně zúčastňuje jazzových festivalů, přehlídek a dalších kulturních akcí, kdy absolvuje desítky akcí po celé ČR a příležitostně i v zahraničí (např. Německo, Švédsko, Dánsko, Itálie, Maďarsko, Španělsko a Holandsko). Absolvoval také velké množství národních a mezinárodních soutěží, kde získal opakovaně přední ocenění: Soutěže orchestrů ZUŠ vyhlašované MŠMT 3x absolutní vítěz 2007, 2014 a 2017, Swingin‘ Saxonia, Hohenstein - Ernstthal, Německo 2x 2. místo, MHF Děčín - zlaté pásmo, Budapesti Big Band Találkozón, Budapešť - Maďarsko zlaté pásmo aj.

BIG BAND CL
„Big Band CL je českolipský swingový, jazzový a dnes již i funky jazzový orchestr založený Josefem Nečasem v České Lípě roku 1987. Posledních několik let je vedoucí big bandu saxofonista a samozvaný dirigent Josef Pelz.
Big Band CL válcuje světová podia svým vytříbeným hudebním stylem, brilantní nástrojovou technikou a geniální choreografií, kterou je nejčastěji vidět v mimice překvapených obličejů, kdy jim band lídr ukáže nástup jindy, než ho čekali.
O nadčasovosti kapely svědčí mimo jiné fakt, že téměř od začátku své existence v zákulisí hojně využívá dezinfekčních prostředků dávno předtím, než si společnost uvědomila, že je to potřeba nařídit plošně. Po letitém experimentování s dezinfekčními prostředky se Big Bandu CL podařilo prokázat, že na čistotě tónu a choreografii nástupu kapely se dezinfekce projevuje vyloženě pozitivně! Bohužel, než si kapela stihla uvědomit, jak významný objev učinila, patentovala si ho vláda ČR.
Kapela se tedy nestala finančně nezávislou, ale těžce závislou... Závislou na svých posluchačích a fanoušcích, pro které hraje vždy s velkým srdcem a radostí! To je Big Band CL.“

JAZZOVÁ FARMA
Vznikla v roce 2006 v Základní umělecké škole Česká Lípa. Cílem orchestru pod vedením dirigenta a trumpetisty Aleše Jungmana je především motivovat začínající muzikanty, rozšířit jim hudební obzor a umožnit jim získat co nejvíce praktických zkušeností.
„Co se týče repertoáru, snažíme se obsáhnout všechny hudební styly, které lze v tomto složení hrát. Každoročně se účastníme akcí na Českolipsku jako je Majáles, městské slavnosti, Muzejní noc, hudebního festivalu Všudybud a Mezinárodního festivalu Lípa Musica, projektu Má to smysl, díky němuž jsme vystoupili společně s klavíristou Petrem Maláskem, zpěvákem Danem Bártou, klarinetistou Milanem Řeřichou, hornistou Radkem Baborákem a jeho úžasnými kolegy: Martina Bačová - housle, Hana Baboráková - violoncello, Karel Untermüller - viola. Předloni se mistrovské kurzy a koncert Má to smysl uskutečnil s houslovým virtuosem Josefem Špačkem a letos v listopadu jsme se setkali nejen opět s Josefem Špačkem, ale i s výtečným klavíristou Miroslavem Sekerou.“

PAVEL ZLÁMAL SEXTET
Letos přijali pozvání tito báječní lektoři a muzikanti: Pavel Zlámal - saxofon a klarinet, Michal Cálik - trubka, Martin Konvička - piano, Vladimír Micenko - kontrabas, Václav Palka - bicí, a zpěvačka Marta Kloučková. Společně vám předvedou jazz v tom nejlepším slova smyslu ve čtvrtek 26. května na náměstí T.G.M. v České Lípě.

ZUŠ Česká Lípa se těší na své přátele a fanoušky jazzu a dobré hudby! Vstup zdarma, občerstvení na místě zajišťuje Pivovar Lípák.

 

Zřizovatel

Město Česká Lípa

Liberecký kraj

iZuš

Kontakty

Základní umělecká škola,
Česká Lípa, Arbesova 2077, příspěvková organizace

Arbesova 2077
Česká Lípa, 470 01

IČ: 62237021
IDDS: imn64gz

Vyhledávání