Facebook Youtube Microsoft Teams

Večer s Jazzovou Farmou (vol. 45)

Tradiční setkání s Jazzovou Farmou a jejími hosty, kterými v březnu jsou The Little Bit Band ZUŠ Žatec a Junior Band ZUŠ Evy Randové Ústí nad Labem, se uskuteční ve čtvrtek 30. března 2023. Chcete-li slyšet skvělou hudbu na vlastní uši, jste srdečně zváni na 18 hodinu do Velkého sálu ZUŠ. Občerstvení na místě zajišťuje Pivovar Lípák a vstup je zdarma.

The Little Bit Band ze Základní umělecké školy v Žatci původně vznikl v roce 2009 jako kytarový kvartet, ke kterému se přidala baskytara a conga. V roce 2011 postoupil orchestr do krajského kola celostátní soutěže s obsazením: rytmika a 4 příčné flétny. Až v roce 2012 se připojila trumpeta a saxofon. V roce 2022 kapela oslavila desetileté výročí Big Bandu koncertem v Žateckém divadle, kde bylo největší obsazení v jeho historii. Momentálně Bit Band hraje v obsazení: rytmika, 4 saxofony, 5 trumpet, 1 pozoun, 2 příčné flétny a klarinet. Vedoucím orchestru je paní učitelka Lucie Kolmanová.

Orchestr Junior Band ze Základní umělecké školy Evy Randové v Ústí nad Labem vznikl v roce 2009 jako přípravné těleso tehdejšího Orchestru Muzikus. Plán byl takový, že odcházející děti z Muzikusu budou postupně nahrazovány dětmi z Junior Bandu. Z Muzikusu se ovšem nikomu nechtělo odejít a tak se z Junior Bandu nakonec stalo zcela samostatné svébytné hudební těleso. Orchestr dnes vystupuje na mnoha koncertech v Ústeckém kraji i mimo region. Je pravidelným hostem na společenských akcích apod. Ve studiu Českého rozhlasu Sever natočil také své profilové CD. Specifikem orchestru je jeho poměrně netradiční složení: rytmika, žesťové nástroje, dechové dřevěné nástroje, smyčcové nástroje, vokální složka. To, co je oříškem pro psaní aranžmá, je zároveň velkým benefitem. Díky tomu může orchestr docílit zajímavého zvuku v poměrně pestrém repertoáru. Zakladatelem a vedoucím orchestru je Drahoš Straněk.

Fotografie

Zřizovatel

Město Česká Lípa

Liberecký kraj

iZuš

Kontakty

Základní umělecká škola,
Česká Lípa, Arbesova 2077, příspěvková organizace

Arbesova 2077
Česká Lípa, 470 01

IČ: 62237021
IDDS: imn64gz

Vyhledávání